FPPG: Redresarea sectorului de petrol și gaze, efort comun al statului și al industriei

0

Industria de petrol și gaze recunoaște responsabilitatea comună în gestionarea crizei sanitare și este gata să contribuie într-o manieră constructivă. În acest sens, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG) supune atenției publice măsurile de redresare economică transmise autorităților centrale.

Măsurile imediate și pe termen scurt vizează modificarea urgentă a Codului Muncii (inclusiv Kurzarbeit), liberalizarea pieței de gaze naturale și eliminarea impozitării suplimentare, digitalizarea industriei de petrol și gaze, modificarea Legii Energiei (123/2012), un cadru de reglementare atractiv pentru CNG și GNL și dezvoltarea infrastructurii prin crearea unei entități centrale de stocare pentru produse petroliere în vederea asigurării și respectării obligației UE, a precizat Federația.

”Acțiunile pe termen mediu și lung se concentrează în cea mai mare parte pe redresarea economică prin proiecte la scală mare, cum ar fi cel din Marea Neagră.

Prin termeni fiscali competitivi și condiții de piață optime, scheme de reducere a redevențelor și a taxelor specifice, accesul la fonduri UE, precum și accesul la credite mai avantajoase sunt necesare pentru ca producătorii de petrol și gaze să poată, cel puțin să mențină nivelul actual de producție, să continue operațiunile demarate pentru toate zonele exploatate în prezent, precum și a câmpurilor mature și să mențină totodată nivelul actual de ocupare a forței de muncă”, se arată în comunicatul FPPG.

Share.

Lasă un comentariu