FP cere Conpet distribuirea de dividende suplimentare în valoare de 80 de milioane de lei

0

Fondul Proprietatea, în calitate de acţionar minoritar, a solicitat ca societatea de stat Conpet Ploieşti (COTE), să aloce suplimentar pentru dividende suma de 80 de milioane lei, din rezervele rămase din anii trecuţi. Propunerea apare pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 26 aprilie, potrivit Convocatorului transmis de companie către Bursa de Valori București (BVB).

”Acum, în urma propunerii Fondului Proprietatea, Conpet ar mai putea da dividende suplimentare de 80 milioane lei din rezervele de-a lungul anilor rămase la dispoziţia companiei, din 2010 până în prezent. Banii există. Dividendele în sumă de 69,83 milioane lei din profitul net realizat anul trecut se vor aproba oricum de acţionari în AGA din 26 aprilie”, a declarat luni, directorul general al Conpet, Liviu Ilaşi într-o declaraţie pentru News.ro.

Potrivit companiei, ”revizuirea ordinii de zi a AGOA a avut loc ca urmare a solicitării acţionarului Fondul Proprietatea, de a aproba distribuirea sumei de 80 de milioane lei sub formă de dividende, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social, din rezervele distribuibile ale societăţii reprezentând alte rezerve – sursa proprie de finanţare. Dividendul brut propus este în valoare de 9,24 lei/ acţiune”, se arată în Concovator.

Conpet a înregistrat anul trecut un profit net de 76,3 milioane lei, potrivit bilanţului din convocator. În 2016, cantitatea totală de produse transportată a crescut cu 1,3%, până la 7,07 milioane tone. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2017, compania estimează un profit contabil de 68,95 milioane de lei, în creştere cu 7,2% faţă de 2016.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni. Aceasta operează o reţea de conducte cu o lungime de 3.800 km, care traversează 24 de judeţe din România. Principalii parteneri de afaceri ai Conpet sunt OMV Petrom, Petrotel Lukoil şi Rompetrol Rafinare.

Share.

Lasă un comentariu