Finanțarea anului – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

0

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2018 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Finanțarea anului. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 5 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2018 prin reușitele sale!

Banca Comercială Română – Green Oil and Lubes

Banca Comercială Română (BCR) și BERD au acordat companiei românești Green Oil și Lubes SRL un împrumut sindicalizat în valoare de 38,7 milioane de dolari pentru a sprijini proiectarea, construcția și funcționarea unei fabrici de reciclare a lubrifianților uzați.

Finanțarea face parte dintr-un program de investiții în valoare de 56 milioane de dolari, cu scopul de a construi și de a exploata o instalație de reciclare de 73 000 de tone metrice în orașul Oltenița, județul Călărași. Grupul va contribui la programul de investiții cu 26 de milioane de dolari, iar restul de 30 de milioane de dolari vor fi asigurați printr-un împrumut la termen acordat în mod egal de BERD și BCR. În cadrul aceluiași acord, BCR va oferi, de asemenea, 8,7 milioane de dolari pentru finanțarea capitalului de lucru și a TVA recuperabilă aferente dezvoltării proiectului.

BERD – Municipalitatea Bacău

Populația din Bacău va beneficia de un împrumut de 11 milioane de euro acordat de BERD și Fondul Special pentru Energie Verde (Green Energy Special Fund – GESF) pentru reabilitarea și modernizarea iluminatului public stradal. 6 milioane de euro vor proveni de la BERD și 5 milioane de euro din GESF. Prin intermediul acestui proiect, lămpile cu mercur vor fi înlocuite cu LED-uri, pe 60 de străzi în zone prioritare din centrul orașului, acoperind o suprafață de aproape 40 km; se vor moderniza stâlpii vechi de iluminat și se va dezvolta o rețea de cabluri subterană, care va înlocui cablurile aeriene. Tehnologia LED va spori gradul de siguranță a orașului și va reduce consumul de energie și emisiile de CO2 la jumătate.

EximBank – Romelectro

O finanțare de 150 de milioane de lei acordată de EximBank unuia dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice Romelectro.

Suma este destinată finanțării proiectelor pe care societatea le are în derulare atât în țară, cât și în străinătate și include o componentă ce acoperă nevoile temporare de cash și una de garantare.

Numai pe parcursul ultimelor luni, Romelectro a câștigat licitațiile organizate de CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea mai multor stații electrice de transformare, Focșani Vest, Roman Nord, Bacău Sud, Smârdan, Craiova și Medgidia, contracte în valoare totală de peste 50 de milioane de euro. De asemenea se află în fază avansată de finalizare proiectul de modernizare a stației Bradu de 400/220/110/20 kV, cât și o investiție în mai multe segmente de linie de 220 și 110 kV în Kosovo.

Raiffeisen Bank – Softronic Craiova

Softronic din Craiova, singura fabrică producătoare de rame și locomotive electrice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, primește o finanțare de 14 milioane de euro de la Raiffeisen Bank.

Suma va sprijini operațiunile unui producător local de locomotive si trenuri electrice noi, între care Transmontana este cea mai avansata locomotivă electrica produsă în estul Europei. Creditul, garantat de EximBank prin emiterea unor garanții în numele și în contul statului român, este destinat acoperirii costurilor de producție și livrare a șase locomotive electrice, care vor intra în dotarea companiei Green Cargo AB din Suedia. În iunie 2017, Softronic a semnat un contract cu operatorul feroviar Green Cargo din Suedia pentru livrarea a opt locomotive Transmontana. Primele două locomotive au fost deja produse și livrate, în prezent aflându-se în faza finală de testare. Următoarele 6 locomotive, a căror producție este finanțată de Raiffeisen Bank, vor fi livrate la finalul anului 2019, până la mijlocul anului 2020.

Share.

Lasă un comentariu