EY: 47% dintre directorii executivi din sectorul tehnologic anticipează că profitabilitatea îşi va reveni în 2021

0

Piaţa megatranzacţiilor în sectorul tehnologic înregistrează o creştere rapidă, în pofida unor perturbări fără precedent, astfel că 47% dintre directorii executivi din sectorul tehnologic anticipează că profitabilitatea îşi va reveni complet în 2021, potrivit studiului EY Technology Global Capital Confidence Barometer (CCB).

Conform sursei citate, megatranzacţiile au reprezentat 59% din valoarea globală a tranzacţiilor din sectorul tehnologic în 2020, iar impactul social şi asupra mediului reprezintă elemente importante în definirea strategiilor pe termen lung ale companiilor din sectorul tehnologic

Sectorul tehnologic a înregistrat în ultimul an o creştere spectaculoasă a activităţii de tranzacţionare, în pofida incertitudinilor provocate de pandemie, fuziunile şi achiziţiile (M&A) reprezentând o pârghie esenţială de creştere în efortul de redresare al companiilor. Aceasta este una dintre concluziile celei de-a 23-a ediţii a studiului EY Technology Global Capital Confidence Barometer (CCB), care evaluează gradul de încredere al companiilor în perspectivele economice, în rândul directorilor executivi din domeniul tehnologic.

În 2020, megatranzacţiile în valoare de cel puţin 5 miliarde de dolari au reprezentat 59% din valoarea globală a tranzacţiilor din sectorul tehnologic, un procent în creştere faţă de 47% înregistrat în 2019. În viitorul apropiat, 16% dintre respondenţii din sector planifică tranzacţii de impact, cu o valoare de cel puţin 5 miliarde de dolari.

Potrivit raportului, companiile din sectorul tehnologic au continuat să înregistreze un ritm de creştere mai mare decât cel al pieţei în privinţa profiturilor acţionarilor, ceea ce a permis multor companii să genereze câştiguri substanţiale, în pofida unei evoluţii mai degrabă modeste a veniturilor şi profitabilităţii.

Per ansamblu, respondenţii cu funcţii de conducere executivă din domeniul tehnologic privesc cu optimism în viitor, aproape jumătate dintre aceştia (47%) anticipează că profitabilitatea îşi va reveni complet în acest an (faţă de 23% dintre toţi directorii executivi sondaţi în cadrul barometrului extins EY).

“Deşi respondenţii din domeniul tehnologic admit că perspectivele pentru creşterea organică pe termen scurt sunt caracterizate de dificultăţi, 51% intenţionează să apeleze la tranzacţii M&A în următorul an pentru a-şi susţine dezvoltarea”, susţin autorii studiului.

Share.

Lasă un comentariu