RWEA și WindEurope organizează Ziua porților deschise la parcurile eoliene, cu sprijinul Monsson

Într-o acțiune de informare și educare a publicului larg privind beneficiile energiei eoliene și oportunitățile de formare profesională în domeniul energiilor regenerabile, Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) () și Wind Europe, cu sprijinul Monsson – Renewable Energy School of Skills organizează pe 21 iunie la Constanța, cea de-a doua ediție a WIND OPEN DAY – Ziua Porților Deschise la Parcurile Eoliene.

La eveniment vor participa reprezentanți ai societății civile, studenți, jurnaliști, cele mai importante ONG-uri preocupate de mediu și energia regenerabilă, blogger-i, specialiști ai ANRE și ai companiilor membre RWEA și WindEurope. Cei prezenți vor vizita Renewable Energy School of Skills – centrul de formare și reconversie profesională, parcul eolian Mireasa 50 MW și cel mai mare dispecerat privat pentru energie regenerabilă din S-E Europei care monitorizează peste 1000 MW, din 6 țări, aparținând Monsson.

Participanții vor observa în timp real cum se produce energia regenerabilă, vor primi informații de pre-operarea de la distanță a unităților dispecerizabile, cât și despre coordonarea echipelor de service și mentenanță în teren. Totodată, va avea loc o demonstrație live despre o salvare simulată pentru ieșirea dintr-o turbină.

Cei prezenți vor vizita interiorul turbinelor și vor asista la o filmare spectaculoasă cu drona, într-o difuzare live. Inspirați de decor vor putea participa la concursul de fotografie Best WOD Picture, premiat de RWEA.

Totodată, la eveniment se va difuza, în premieră, primul BASE JUMP WIND TURBINE din România (săritura cu parașuta de pe turbină), acțiune organizată cu succes de RESS – Renewable Energy Schools of Skills în cadrul unei campanii de conștientizare a siguranței la locul de muncă, campanie ce se desfășoară pe tot parcursul anului 2018.

Asociația Română pentru Energie Eoliana, RWEA (Romanian Wind Energy Association) este de 10 ANI cea mai puternică asociație în promovarea energiei regenerabile în mix-ul energetic al țării, ca sursă de energie curată, sigură și eficientă pentru consumatorii din România. Misiunea, rolul esențial, activitatea și vizibilitatea asociației fac din RWEA un vector important al industriei energiei eoliene în Europa.

WindEurope este vocea industriei eoliene, promovând activ energia eoliană la nivel european și global. Cu peste 450 de membri din peste 40 de țări, WindEurope coordonează acțiunile industriei în ceea ce privește politicile de reglementarea, comunicarea și activitățile de analiză în vederea dezvoltării sectorului eolian.

Monsson Renewable Energy School of Skills – RESS oferă cursuri de training acreditate GWO pentru tehnicienii care activează în industria regenerabilă. Parteneriatul global de training cu rețeaua de pregătire profesională BZEE oferă cursuri în 35 de locații din întreaga lume și se mândrește cu faptul că, până acum, a format peste 25.000 de tehnicieni pregătiți la cele mai înalte standarde. În prezent, RESS pregătește anual aproximativ 2.000 de tehnicieni care lucrează în turbinele eoliene din toată lumea.

Pentru mai multe informații
Adrian Borotea – Vicepreședinte RWEA; adi.borotea @ cez.ro; office @ rwea.ro; www.rwea.ro

Share.

Lasă un comentariu