Euro Gas Systems (România) va contribui la construirea primei stații de comprimare a gazelor din Croația

0

Producătorul de pompe și compresoare Euro Gas Systems, din Mureș, cu o cifră de afaceri de circa șase milioane de euro în 2017, a semnat un contract în valoare de 8,2 milioane de euro cu operatorul național de transport al gazelor naturale din Croația Plinacro. Contractul a fost semnat de directorul general de la Plinacro, Ivica Arar, şi directorul EGS, Roger Herman Wachter.

Compania națională, citată de agenția Hina, a precizat că cele două companii vor asigura livrarea, instalarea, punerea în funcțiune și mentenanța echipamentelor principale de la stația cu o capacitate maximă de 4,2 MW, prima de acest tip din Croația.

Stația de comprimare, amplasată în apropiere de orașul Velika Ludina, la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de capitala Zagreb, va crește securitatea în aprovizionare și va permite tranzitul gazelor naturale în ambele direcții la un interconector de gaze naturale care există deja între Croația și Ungaria.

Înființată în 2010, Euro Gas Systems are 76 de angajați și a lucrat alături de majoritatea marilor jucători de pe piața românească, între care Romgaz, Lukoil, OMV Petrom, Nobel Oil, Black Sea Oil&Gas.

Share.

Lasă un comentariu