Enel Green Power va furniza energie verde pentru Mondelēz în SUA

0

Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America, a semnat un contract de vânzare a energiei electrice (PPA – Power Purchase agreement) pe o perioadă de 12 ani cu Mondelēz International, companie activă în sectorul alimentar și al băuturilor. Conform contractului, Mondelēz va achiziționa energia produsă de o porțiune cu o capacitate de 65 MW a centralei fotovoltaice Roadrunner, proiect al EGPNA . Mondelēz International este prezentă în aproximativ 150 de țări din întreaga lume cu branduri recunoscute la nivel global și local, cum ar fi: Oreo, Cadbury Dairy Milk, ciocolata Milka și Toblerone.

“Acordul cu Mondelēz reconfirmă rolul Enel Green Power de principal partener pentru clienții corporativi și arată că o gamă largă de actori industriali se implică în tranziția energetică, înțelegând că energia regenerabilă nu este doar durabilă, ci și o sursă de energie eficientă din punct de vedere al costurilor”, a declarat Antonio Cammisecra, directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă a Enel, Enel Green Power (EGP). “Beneficiind de expertiză internațională și leadership tehnologic, suntem capabili să personalizăm soluțiile la nevoile clienților noștri, ajutându-i să își atingă obiectivele de sustenabilitate și de business”.

Energia furnizată de proiectul Roadrunner PV al EGPNA este suficientă pentru a produce peste 50% din totalul biscuiților Oreo consumați anual în SUA, echivalent cu aproximativ 10 miliarde de biscuiți și va reduce emisiile anuale de CO2 ale Mondelēz International cu 80.000 tone metrice. Acordul este cel mai mare parteneriat în domeniul energiei din surse regenerabile la nivel mondial al Mondelēz și primul acord de achiziție de energie de tip PPA semnat în SUA. În plus, aceasta permite companiei din industria alimentară și de băuturi să facă progrese substanțiale în raport cu noile Obiective de Impact 2025, care oferă o foaie de parcurs clară pentru a reduce amprenta ecologică a companiei.

Roadrunner, în prezent în curs de construire în Upton County, Texas, va avea o capacitate totală de 497 MW și, odată finalizat, va genera aproximativ 1,2 TWh anual, evitând în același timp emisia a peste 800.000 tone de CO2 pe an. Prima fază a Roadrunner are o capacitate de 252 MW și se preconizează că va fi finalizată până la sfârșitul anului 2019; totodată, se preconizează că a doua fază de 245 MW va fi finalizată în anul următor. Roadrunner va fi cea mai mare centrală solară din portofoliul Enel din SUA.

EGPNA, parte a Enel Green Power, Divizia de Energie Regenerabilă a Grupului Enel, este principalul proprietar și operator de centrale de energie regenerabilă din America de Nord, cu proiecte deja operaționale și în curs de dezvoltare în 23 de state din SUA și două provincii canadiene. EGPNA operează în jur de 100 de centrale cu o capacitate instalată totală de peste 5 GW, care produc energie din surse hidro, eoliene, geotermale și solare. În Texas, compania operează în prezent centrala eoliană Snyder cu o capacitate de 63 MW situată în districtul Scurry și construiește proiectul eolian High Lonesome cu o capacitate de 450 MW, o porțiune a căruia este, de asemenea, situată în Upton County, Texas.

Share.

Lasă un comentariu