Enel Green Power și Nextchem semnează un memorandum pentru o nouă unitate de producere a hidrogenului verde în SUA

0

Enel Green Power, prin sucursala din America de Nord, Enel Green Power North America (EGPNA) și Maire Tecnimont, prin intermediul sucursalei dedicate implementării de tehnologii pentru tranziția energetică, NextChem, au semnat un memorandum de înțelegere pentru a sprijini producerea de hidrogen verde prin electroliză în Statele Unite.

Enel, cu un istoric solid de comercializare a proiectelor, acțiuni ample de dezvoltare și proiecte complexe de energie regenerabilă desfășurate în Statele Unite, va beneficia de experiența NextChem în tehnologie și inginerie pentru a-și extinde activitatea în segmentul hidrogenului verde, în Statele Unite. Proiectul, ceva fi pus în funcțiune în 2023, va converti energia regenerabilă produsă de una dintre centralele de energie solară ale EGPNA în Statele Unite în hidrogen verde, care va alimenta o bio-rafinărie.

“Acest parteneriat marchează un moment important pentru Grupul Enel, din perspectiva angajamentului de a promova dezvoltarea hidrogenului verde”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power. “Căutăm activ oportunități pe acest segment în câteva zone ale lumii, atât din Europa, cât și din America, și ne bucurăm să ne unim forțele cu un partener precum Maire Tecnimont, pentru a maximiza potențialul major pe care hidrogenul verde îl are în vederea decarbonizării în segmentele unde emisiile de carbon sunt “greu de diminuat”.

“Suntem cu adevărat mândri să fim partenerii Enel în această inițiativă industrială, care potențează experiența Grupului nostru în producerea de hidrogen, aplicată producției de hidrogen verde din energie regenerabilă, respectiv cea solară, și care reprezintă un pas important în dezvoltarea inițiativelor noastre privind hidrogenul verde, care este unul dintre pilonii strategiei noastre de producere a hidrogenului. Rolul nostru ca facilitator și potențator în scheme tehnologice integrate este, de asemenea, un aspect-cheie în strategia noastră de business. Piața americană este cu atât mai interesantă pentru noi și o vom analiza cu atenție”, a adăugat Pierroberto Folgiero, CEO Maire Tecnimont Group și NextChem.

Acordul prevede ca NextChem să acționeze drept partener de tehnologie și inginerie, precum și în calitate de contractor EPC la cheie (EPC – Engineering, Procurement and Construction), oferind Enel Green Power asistența tehnică necesară pentru dezvoltarea și implementarea proiectului.

Share.

Lasă un comentariu