Acasă » Regenerabile » Enel Green Power începe construcția celei mai mari centrale solare din Chile

Enel Green Power începe construcția celei mai mari centrale solare din Chile

28 august 2019
Regenerabile
Energynomics

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Chile, a început construcția noii sale centrale fotovoltaice solare Campos del Sol. Cu o capacitate instalată de aproximativ 382 MW, instalația urmează să fie cea mai mare centrală solară din Chile atunci când va fi finalizată. Proiectul, situat la 60 km nord-est de Copiapó, Regiunea Atacama, va implica o investiție totală de aproximativ 320 milioane dolari.

„Începerea construcției la Campos del Sol marchează o etapă importantă pentru Enel Green Power în Chile. Prin debutul celui mai mare proiect de energie solară din țară, ne consolidăm angajamentul față de decarbonizare și confirmăm încă odată rolul nostru de lider în tranziția energetică din Chile. Obiectivul de sustenabilitate al proiectului, precum și profilul său inovator, vizează maximizarea beneficiilor obținute în comun de către grup și celelalte părți implicate, în conformitate cu strategia noastră bazată pe sustenabilitate și inovare, ca factori cheie pentru crearea de valoare adăugată”, a spus Antonio Cammisecra, Directorul General al Enel Green Power.

Campos del Sol va fi operațională până la sfârșitul anului 2020 și se estimează că va genera aproximativ 1.160 GWh de energie pe an, contribuind la evitarea producerii unor emisii de peste 900.000 de tone de CO2 în atmosferă. Instalația va include aproximativ un milion de panouri fotovoltaice bifaciale, o tehnologie care maximizează generarea de energie prin captarea radiațiilor solare de pe ambele părți ale panoului, generând în medie cu 12% mai multă energie electrică decât modulele convenționale.

Acest proiect de generare a energiei solare se remarcă, de asemenea, pentru caracteristicile sale digitale inovatoare. În cadrul șantierului Campos del Sol vor fi folosite utilaje de ultimă generație, ghidate și controlate prin GPS, în timp ce o dronă autonomă va monitoriza de la distanță activitatea, contribuind astfel la sporirea productivității și eficienței procesului de construcție.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *