Elsaco Electronic: Instalația de desulfurare de la CET 2 Iași a trecut testele de performanţă

1

Proiectul privind instalația de desulfurare a gazelor de ardere pentru cazanul de abur retehnologizat în CET 2 Iași, finalizat la sfârșitul anului 2016 de Divizia Proiecte Energetice din cadrul Elsaco Electronic, a trecut  cu succes testele de performanță realizate în luna noiembrie, potrivit unui comunicat de presă transmis de compania Elsaco Electronic.

Conform reprezentanților companiei Elsaco Electronic, proiectul, cu o valoare de 21,7 milioane de euro, a vizat realizarea unei instalații de desulfurare a gazelor de ardere rezultate de la cazanul de abur retehnologizat (IMA 4) din CET 2 Iași, pentru încadrarea concentrației emisiilor de bioxid de sulf (SO2) ale acestuia în limitele prevăzute de normele de mediu.

Implementarea investiției a avut în vedere reducerea emisiilor de sulf în atmosferă, cu scopul creșterii eficienței energetice în alimentarea cu căldură.

În cooperare cu Doosan Lentjes, furnizor global de soluții și tehnologii de producere a energiei din surse regenerabile și combustibili fosili, instalația de desulfurare realizată de compania Elsaco Electronic a trecut cu brio și testele de performanță realizate în luna noiembrie 2016, un element deosebit de important pentru conformarea cu toate valorile garantate, se precizează în comunicat.

Instalația îndepărtează peste 97% din bioxidul de sulf din gazele de ardere. Acest grad ridicat de desulfurare garantează concentrații ale emisiilor de sulf în atmosferă mult sub valoarea de 200 mg SO2/Nm3 cerută de normele europene, se mai precizează în comunicat.

“În 2016 am finalizat cu succes instalația nouă de desulfurare (DeSOx) în CET 2 Iași. În cadrul seriei de teste de performanță pe care le-am realizat s-au obținut rezultate mai bune decât cele asumate. Este un proiect cu care ne mândrim, fiind cea mai rapid realizată instalație de acest tip din Europa. A fost o adevărată provocare pentru noi să realizăm acest proiect, mai ales în ceea ce privește termenele de execuție, o satisfacție fiind faptul că am demonstrat că se poate. Am avut o echipă deosebită, oameni dinamici, adaptabili, dornici să învețe, lor li se datorează reușita”, a declarat Ovidiu Butnaru – Manager de Proiect, Elsaco Electronic.

În cadrul proiectului, Elsaco Electronic a asigurat servicii generale, servicii de proiectare și engineering, lucrări și servicii asociate construcțiilor, instalații tehnologice mecanice, electrice și de automatizare, instalații de detecție și semnalizare incendiu, control acces, furnizare piese de schimb, punere în funcțiune și instruire personal, teste de performanță.

 

 

Share.

1 Comment

Lasă un comentariu