Electrica: Achiziție a 500.000 de contoare inteligente cu peste 170 mil. lei

0

Distribuție Energie Electrică România (DEER), compania din grupul Electrica ce a rezultat din fuziunea celor trei firme de distribuție ale grupului așteaptă în această lună ofertele pentru o licitație mare de instalare de sisteme inteligente de măsurare a energiei electrice, conform e-nergia.ro.

“Achiziția de ‘Produse şi servicii necesare dezvoltării Sistemelor de Măsurare Inteligentă etapa 2021-2023’, este absolut necesară în vederea respectării calendarului de implementare a SMI… sunt necesare echipamentele și serviciile specifice: contoare, concentratoare de date și echipamente auxiliare; servicii de integrare a echipamentelor în sistemul de gestiune a contoarelor SMI”, a scris DEER în anunțul de licitație postat în sistemul electronic de achiziții publice.

Achiziția are o valoare estimată de 173 de milioane de lei și este cea mai mare organizată de Electrica, până acum. În plus, după fuziunea celor trei societăți de distribuție, Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord, este prima achiziție centralizată de contoare inteligente pentru toată rețeaua de distribuție.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport preț-calitate, unde prețul are un punctaj de 70% în evaluarea ofertei, iar restul ține de caracteristici tehnice. Durata de implementare a contractului este de trei ani, iar DEER așteaptă ofertele până la data de 12 aprilie.

Share.

Lasă un comentariu