ELCEN: Lucrările la rețeaua de termoficare a Capitalei vor demara în primăvara anului viitor

0

Bogdan Tudorache

Lucrările la rețeaua de termoficare a Capitalei vor demara în primăvara anului viitor, în urma finalizării procedurilor de licitație, a declarat, pentru Energynomics, un oficial al ELCEN.
Primăria Capitalei a semnat ieri contractul de finanțare a reabilitării sistemului de distribuție a energiei termice din București, ce prevede o finanțare de 1,6 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde bani europeni nerambursabili.

”S-a semnat contractul, acum se pot lansa procedurile de licitații, după care vor începe lucrările, probabil din mai-iunie 2021, având în vedere că procedurile de licitații și semnarea de contracte poate dura câteva luni. Proiectul este unul mare, în mod normal ar trebui finalizat în trei ani, conform procedurilor europene, însă cred că, fiind vorba de peste 200 de km de rețele, nu va fi terminat, ci va fi etapizat pentru următorul exercițiu financiar european”, a spus sursa citată.

”Procedurile vor demara cu maximă urgență. În această iarnă vor fi terminate procedurile de licitații”, a adăugat sursa citată. Contractul de finanțare prevede refacerea a 210 km de rețea din circa 1.000 km.

Din 2016 până în 2020 numărul de avarii, în rețeaua de termoficare, au crescut de la 420 la 1.300. Pierderea de eficiență a crescut cu 5%, și de asemenea, s-a majorat considerabil și cantitatea de apă care trebuie introdusă în rețea, a declarat primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

Share.

Lasă un comentariu