ELCEN a plătit gazele Romgaz cu o creanță a Fiscului

0

Elcen a încheiat pe 6 august un contract cu producătorul de gaze Romgaz prin care i-a cesionat o creanță de 50 milioane lei de încasat de la ANAF, reprezentând TVA de rambursat de către Fisc, conform Profit.ro.

Astfel, ELCEN a plătit cea mai mare parte dintr-o factură de furnizare de gaze emisă de Romgaz în mai, în valoare de 58,18 milioane lei, factură cu scadența chiar pe 6 august.

ELCEN a fost nevoită să recurgă la această soluție din cauza faptului că urmașa RADET, Termoenergetica, a acumulat restanțe masive la plata facturilor către ELCEN pentru agentul termic livrat. La nivelul lunii iulie, datoriile Termoenergetica față de ELCEN ajunseseră la peste 422 milioane lei. Cei 50 milioane lei cesionați către Romgaz fac parte dintr-o creanță totală de 498,59 milioane lei a ELCEN asupra ANAF, reprezentând TVA de rambursat în urma falimentului RADET, conform Codului fiscal. ELCEN plănuia inițial ca cea mai mare parte a sumei de 498,59 milioane lei să fie utilizată pentru compensarea creanței garantate a Fiscului asupra companiei, de 480,65 milioane lei. ANAF este cel mai mare creditor al ELCEN.

Share.

Lasă un comentariu