Dragnea: Cel mai mare risc e ca gazele din Marea Neagră doar să tranziteze ţara

0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, legat exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră, că ar fi important ca producţia să fie folosită pentru reindustrializarea României, iar cel mai mare risc ar fi ca acestea doar să tranziteze ţara şi să ajute alte ţări în dezvoltare.

„Primul set de concluzii îl va trage comisia de Industrii, au cerut puncte de vedere şi de la comisia de Buget şi Administraţie, sunt două obiective care trebuie avute în vedere. Cele două obiective, şi colegii din comisie caută echilibrul cel mai bun între interesul strategic de a se demara exploatările de gaze naturale și dorinţa legitimă a României pe de o parte de a avea câştiguri financiare, dar pe de alta parte, cel mai important, ca o parte din producţia de gaze naturale din Marea Neagră să fie folosită pentru reindustrializarea României şi pentru dezvoltarea economică. Cel mai mare risc ar fi ca, deși avem resursele naturale bogate, ele doar să tranziteze România şi să contribuie la dezvoltarea altor ţări, începând cu Ungaria”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

„Cea mai importantă miză e cât, să nu fie zero în primul rând, cum se solicită. Eu am transmis colegilor mei din comisie că personal nu voi susţine niciodată ca toate gazele din Marea Neagră să fie vândute doar pe contracte bilaterale oriunde, dar în afara ţării, aşa ceva nu poate suporta nicio ţară normală. Marea miză este ce procent se vinde în mod transparent pe platformă pentru a avea acces consumatorii din ţară şi pentru a contribui cu aceste gaze din aceste perimetre la dezvoltarea economică a ţării”, a mai spus Dragnea.

Întrebat de proiectul care nu prevede procente în forma aflată momentan în dezbatere la Senat, liderul PSD a răspuns: “Exista în legea petrolului”.

Share.

Lasă un comentariu