Două companii energetice românești negociază achiziţii în Republica Moldova

0

Două companii energetice românești negociază în prezent preluarea unor active în Republica Moldova, a declarat Ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Oficialul a refuzat să numească cele două companii, dar a precizat că sunt listate.

Victor Cionga, președintele Electrica nu scoate din calcul ca distribuitorul de energie cu activități și de furnizare să se extindă la nivel regional. “În funcţie de oportunităţi, nu este exclus să analizăm o extindere la nivel regional; în acest caz, ar fi bine să fim cât mai pregătiţi din punct de vedere managerial pentru un astfel de pas”, a nuanțat el

Nicolescu a precizat că, până acum trei luni, acest lucru nu era posibil din cauza legislației, care a fost modificată între timp.

“După eliminarea taxei pe cogenerare, exporturile de energie ale României au crescut, dând posibilitatea și centralelor pe cărbune să intre pe piață”, a continuat ministrul.

Întrebat de un furnizor de energie când va fi posibilă încheierea de noi contracte bilaterale în afară bursei de energie OPCOM, Nicolescu a precizat că nu are în vedere o astfel de modificare.

“Nu suntem încă pregătiți pentru asta, dar nu exclud ca noile investiții să fie exceptate (de la obligația de a vinde energie pe OPCOM — n. r.)”, a adăugat Nicolescu.

Share.

Lasă un comentariu