Distribuitorii, convocați pentru conectarea localităților fără utilități din Maramureș

0

Companiile Berg Sistem Gaz, Premier Energy, Delgaz și Electrica sunt chemate să ofere sprijin pentru a conecta localitățile din județ care nu au acces la utilități, în condițiile în care două treimi din Maramureș este în această situație.

Executivul Consiliului Județean (CJ) a avut o întâlnire de lucru cu Dumitru Chiriță, președintele Autorității Națională de Reglementare în domeniul Energiei, Eugen Cozma, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Sorin Bulagea, director general al Berg Sistem Gaz, precum și reprezentanți al Premier Energy, Delgaz Grid și Electrica, potrivit transilvaniabusiness.ro.

La aceasta au participat atât primarii maramureșeni, cât și deputații Călin Bota și Gheorghe Șimon. Pentru dezvoltarea rețelelor de energie electrică și gaze naturale va fi nevoie de consolidarea unor parteneriate strategice ale CJ cu primăriile pentru a găsi cele mai bune soluții de conectare la utilități.

“Doar 36% din populația județului beneficiază de gaze naturale și, din păcate, avem în 2021 localități din Maramureș în care cetățenii nu au acces la curent electric. Îmi doresc să colaborăm cât mai eficient cu primăriile din județ, iar împreună să găsim soluții specifice pentru fiecare zonă în parte.

”Avem nevoie de proiecte concrete pentru a găsi surse de finanțare cât mai bune și am încredere că putem să dezvoltăm la un alt nivel domeniul de distribuție a rețelelor de gaze și energie electrică în Maramureș”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ.

Share.

Lasă un comentariu