Deutsche Post va vinde camionete electrice dezvoltate împreună cu Ford

0

Deutsche Post a anunțat că va lua în considerare extinderea unei alianțe cu producătorul american de automobile Ford, după ce a reușit să-și schimbe o parte a flotei cu camionete cu zero emisii asamblate cu piese furnizate de această companie.

Germania, principala piață a vehiculelor din Europa, vrea să reducă emisiile de noxe, fapt pentru care a lansat luna aceasta un fond de 500 de milioane de euro (587 milioane USD) pentru a ajuta municipalitățile să investească în vehicule mai puțin poluante, potrivit Reuters.

Ford ar putea obține mai multe contracte de la poșta germană, a spus Juergen Gerdes, membru în consiliul de administrație al Deutsche Post, la lansarea camionetei StreetScooter Work XL, pentru care Ford furnizează tehnologii pentru vehicule bazate pe modelul său Transit.

Progresul software-ului de fabricație permite nou-veniților în industria auto, cum ar fi Deutsche Post, Google și start-up-uri, să ajungă la furnizori pentru a proiecta, dezvolta și testa noi concepte de vehicule fără a angaja personal tehnic sau a investi miliarde în echipamente și fabrici.

Deutsche Post a dezvoltat inițial o minicamionetă electrică numită StreetScooter pentru propriile sale operațiuni, pentru a evita emisiile în interiorul orașelor, după ce creșterea cumpărăturilor online a dus la majorarea livrărilor de colete.

În aprilie a atacat însă piața de construcții de autovehicule, anunțând că va intensifica producția și va vinde camionete și altor firme de distribuție.

Grupul a declarat, miercuri, că va vinde în cele din urmă noul model construit împreună cu componentele Ford unor terțe părți.

Modelul, care se adaugă utilitarelor existente, StreetScooter Work and Work L, face parte dintr-un plan de construire a unei noi hale de producție pentru unitatea StreetScooter și de a dubla producția anuală, la 20.000 de camionete, în 2018.

Share.

Lasă un comentariu