Acasă » Electricitate » Cristian Secoșan: Siemens România își propune să genereze schimbări majore ale sistemului energetic, prin noul concept, #GridEdge

Cristian Secoșan: Siemens România își propune să genereze schimbări majore ale sistemului energetic, prin noul concept, #GridEdge

12 aprilie 2021
Digitalizare
Bogdan Tudorache

Criza provocată de coronavirus a mărit capacitatea de răspuns a companiilor, care sunt acum mult mai bine pregătite să facă față șocurilor, a susținut Cristian Secoșan, CEO Siemens Romania și Moldova, la cea de-a opta ediție anuală a Spring Cocktail, un eveniment organizat de Energynomics.

”Majoritatea companiilor sunt mai bine pregătite, toți a trebuit să ne adaptăm și să găsim noile căi necesare pentru a ne continua afacerile. Ne servim clienții la fel ca înainte, sau chiar mai bine. Am creat un sistem intern cu o nouă abordare, adaptat noii realități, noului mediu de afaceri”, a spus el.

Siemens trece printr-un amplu proces de transformare la nivel global, iar după listarea ca și companie separată a Siemens Energy, afacerea se bazează acum pe trei piloni – Siemens AG, Siemens Healthineers și Siemens Energy.

Siemens România, reprezentând pe plan local Siemens AG, oferă soluții digitale pentru industrie și, de asemenea, pentru infrastructura inteligentă. Credem că punctul de plecare cheie pentru un viitor decarbonizat este la Grid Edge, dimensiunea dintre rețelele inteligente, clădirile inteligente și industria inteligentă. Creăm un peisaj energetic descentralizat, în care sunt integrate microrețelele.

” Rețeaua este conectată tot mai inteligent, are nevoie de digitalizare, de automatizare, iar la marginea acesteia (Grid Edge), există un nou mediu, unde se află distribuitorii, industria, clădirile, alți consumatori. Suntem prezenți în zona de distribuție, în zona industriei, a clădirilor – unde există schimbări, în special în segmentul reprezentat de prosumatori. Ei creează un nou mediu, noi microrețele, care au nevoie de administrare și noi putem face acest lucru. Va fi nevoie de stocare, pentru asigurarea continuității, iar stocarea face și ea parte din portofoliul nostru.

Mai departe, clădirile inteligente pot fi administrate cu ajutorul tehnologiei Siemens, pornind de la electricitate și distribuție, iluminat și până la sistemul de management, încălzire și securitate. Totodată, industria reprezintă un punct special de focus pentru Siemens și nu-mi pot imagina nici măcar un punct de lucru din lume care să nu dispună de un controller sau un echipament de automatizare livrat de Siemens”, a mai spus el.

”Vorbim despre o nouă lume, nu din cauza pandemiei, ci datorită digitalizării, a schimbările aduse de evoluția tehnologică. Siemens România își adaptează structura pentru a fi gata să facă față tuturor provocărilor, privind întotdeauna către client”.

Conferința “Spring Cocktail 2021” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri AON România, Automobile Bavaria, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, ING Bank România, OMV Petrom, PeWeTe, Photomate, Siemens.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a urmări prezentările aproape 250 de persoane.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *