Cristian Secoșan: Siemens România își propune să genereze schimbări majore ale sistemului energetic, prin noul concept, #GridEdge

0

Criza provocată de coronavirus a mărit capacitatea de răspuns a companiilor, care sunt acum mult mai bine pregătite să facă față șocurilor, a susținut Cristian Secoșan, CEO Siemens Romania și Moldova, la cea de-a opta ediție anuală a Spring Cocktail, un eveniment organizat de Energynomics.

”Majoritatea companiilor sunt mai bine pregătite, toți a trebuit să ne adaptăm și să găsim noile căi necesare pentru a ne continua afacerile. Ne servim clienții la fel ca înainte, sau chiar mai bine. Am creat un sistem intern cu o nouă abordare, adaptat noii realități, noului mediu de afaceri”, a spus el.

Siemens trece printr-un amplu proces de transformare la nivel global, iar după listarea ca și companie separată a Siemens Energy, afacerea se bazează acum pe trei piloni – Siemens AG, Siemens Healthineers și Siemens Energy.

Siemens România, reprezentând pe plan local Siemens AG, oferă soluții digitale pentru industrie și, de asemenea, pentru infrastructura inteligentă. Credem că punctul de plecare cheie pentru un viitor decarbonizat este la Grid Edge, dimensiunea dintre rețelele inteligente, clădirile inteligente și industria inteligentă. Creăm un peisaj energetic descentralizat, în care sunt integrate microrețelele.

” Rețeaua este conectată tot mai inteligent, are nevoie de digitalizare, de automatizare, iar la marginea acesteia (Grid Edge), există un nou mediu, unde se află distribuitorii, industria, clădirile, alți consumatori. Suntem prezenți în zona de distribuție, în zona industriei, a clădirilor – unde există schimbări, în special în segmentul reprezentat de prosumatori. Ei creează un nou mediu, noi microrețele, care au nevoie de administrare și noi putem face acest lucru. Va fi nevoie de stocare, pentru asigurarea continuității, iar stocarea face și ea parte din portofoliul nostru.

Mai departe, clădirile inteligente pot fi administrate cu ajutorul tehnologiei Siemens, pornind de la electricitate și distribuție, iluminat și până la sistemul de management, încălzire și securitate. Totodată, industria reprezintă un punct special de focus pentru Siemens și nu-mi pot imagina nici măcar un punct de lucru din lume care să nu dispună de un controller sau un echipament de automatizare livrat de Siemens”, a mai spus el.

”Vorbim despre o nouă lume, nu din cauza pandemiei, ci datorită digitalizării, a schimbările aduse de evoluția tehnologică. Siemens România își adaptează structura pentru a fi gata să facă față tuturor provocărilor, privind întotdeauna către client”.

Conferința “Spring Cocktail 2021” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri AON România, Automobile Bavaria, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, ING Bank România, OMV Petrom, PeWeTe, Photomate, Siemens.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a urmări prezentările aproape 250 de persoane.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu