Acasă » Termo » Cogenerare » Cristian Mîțu: Centrica poate finanța proiecte de investiții în cogenerare

Cristian Mîțu: Centrica poate finanța proiecte de investiții în cogenerare

7 iulie 2021
Cogenerare
Gabriel Avăcăriței

Centrica Business Solutions, firmă cu sediul central la Manchester, Marea Britanie și sucursale în SUA, Italia, Olanda, Germania, Ungaria și România, are o cifră de afaceri de 27 miliarde de lire sterline și 36.000 de angajați. Activitatea din România este coordonată din Ungaria, din cadrul biroului regional, a spus Cristian Mîțu, Energy Manager, Centrica Business Solutions Romania, în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara”, organizate de Energynomics.

”Ne desfășurăm activitatea în special pe proiecte de eficiență energetică – printre care centrale în cogenerare și trigenerare”, a spus Cristian Mîțu, care a adăugat: ”Avem experiență în cogenerare la nivel global.”

Centrica realizează proiecte la cheie care include procese complexe, inclusiv evaluarea amortizării investiției și beneficiile de venit.

”Furnizăm echipamente și obținem toate autorizațiile necesare, inclusiv din partea ANRE. Montăm și punem în funcțiune echipamentele și oferim și operare și mentenanță 24/7, cu o echipă specializată”.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN MÎȚU

Centrica poate oferi finanțare pentru realizarea proiectelor, devenind proprietarul acestora și vânzând clientului energia rezultată, pe baza unui contract. ”Putem face investiția pentru beneficiar, cu predarea mijloacelor fixe și asigurând operarea de lungă durată și mentenanța”, a mai spus el.

 width=”Soluția combinată de producere a energiei electrice și termice este cea mai avantajoasă, cu avantaje certe. Folosim în proiectele noastre gazul metan, iar în Ungaria au fost dezvoltate și proiecte pe biogaz. Compania are o tehnologie de două ori mai performantă decât cea clasică, generăm energie electrică mult mai ieftină decât cea de pe piață, utilizăm căldura produsă de motor sub formă de apă caldă sau răcită sau abur industrial, dacă clientul are nevoie pentru procesul de producție”.

Perioada de amortizare a unei astfel de investiții este de 5-8 ani, iar durata de viață a echipamentelor este de până la 25 de ani (motoare). Eficiența sistemelor de cogenerare este de 80-85%.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică – Timișoara” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, Centrica Business Solutions, Eaton, ENGIE Romania, Enel X România, Kawasaki Gas Turbines Europe, Renovatio, Sixt, Wiren.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *