Creţu: Elcen va ieşi din insolvenţă şi va fuziona cu Termoenergetica

0

Electrocentrale Bucureşti (Elcen) va ieşi din insolvenţă cu certitudine în acest an şi, dacă există voinţă din partea Primăriei Capitalei, va putea fuziona cu Termoenergetica, a declarat Claudiu Creţu, administrator special al Elcen.

Acesta a participat la conferinţa de lansare a studiului “Hidrogenul – un nou capitol al tranziţiei energetice”, realizat de Asociaţia Energia Inteligentă (AEI).

“Termoenergetica are în acest moment în jur de 350 de milioane de lei datorie curentă ieşită din scadenţă faţă de Elcen. Obiectivul Elcen este de a încasa cât mai rapid aceste datorii scadente. Estimăm că, în perioada următoare, cu sprijinul Primăriei Capitalei, acest lucru se va întâmpla. Cunoaştem faptul că bugetul Capitalei a fost aprobat recent, mai târziu, ceea ce a contribuit la această situaţie”, a spus Creţu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va cere insolvenţa Termoenergetica, el a arătat că analizează toate opţiunile legale, însă insolvenţa este ultima soluţie, pentru că Elcen nu ar avea nimic de câştigat în urma acestei mişcări.

“Obiectivul nostru este să încasăm în termen toate facturile, pentru a avea capitalul necesar pentru reparaţii şi investiţii”, a precizat reprezentantul producătorului de energie termică.

Procesul de integrare ar putea dura şase luni, a adăugat Creţu.

“Atât timp cât există coerenţă administrativă şi termene clare, dacă există voinţă şi finanţare din partea Primăriei Municipiului Bucureşti, până la sfârşitul anului am putea avea un sistem integrat în afara insolvenţei, care să poată absorbi fonduri europene pentru producţie, transport şi distribuţie”, a susţinut administratorul special.

Share.

Lasă un comentariu