Corina Popescu, Electrica SA: Avem planuri mari de dezvoltare în segmentul regenerabilelor

0

Electrica se află în plin proces de implementare a strategiei Grupului, care include achiziția sau construcția unor noi proiecte regenerabile, susține Corina Popescu, CEO, Electrica.

”Anul trecut a fost unul dificil, din cauza situației generate de pandemie, însă am reușit să depășim criza și să ne îndeplinim toate planurile. A fost anul în care am dovedit că Grupul este sustenabil pe termen lung. Am desfășurat trei proiecte diferite de fuziune, iar acum avem în interiorul grupului patru companii diferite – pentru fiecare linie de business. Este adevărat că cea mai mare ține de activitatea de distribuție – Distribuție Energie Electrică România (DEER) este unul din cei mai mari operatori de distribuție din țară. În poziția următoare avem linia de furnizare, apoi Electrica Serv și Energie Electrica Verde – o companie mică, prima axată pe energia verde din grupul nostru. Deși avem doar 10MW până acum, avem planuri mari de dezvoltare”, a spus Corina Popescu, la cea de-a opta ediție anuală a Spring Cocktail, un eveniment organizat de Energynomics.

”Așteptăm cu interes să vedem aprobarea strategiei energetice, a PNIESC și a PNRR, de asemenea. Acestea vor ajuta cu adevărat la dezvoltarea sectorului regenerabilelor și în implementarea Green Deal în România”, a mai spus Corina Popescu.

”Planurile noastre pentru acest an includ creștere pentru Electrica, intenționăm să fim mai activi pe partea de producție și să dezvoltăm noi proiecte regenerabile – până la finalul acestui an vom adăuga noi capacități. Vrem, totodată, să ne creștem prezența în regiune. Avem un proiect mai mic, dar sperăm ca până la finalul acestui an să implementăm și această etapă a strategiei noastre de creștere. Cred că anul 2021 va fi cel în care Electrica își va crește activitatea în cadrul grupului”, a mai spus ea.

Conferința “Spring Cocktail 2021” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri AON România, Automobile Bavaria, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, ING Bank România, OMV Petrom, PeWeTe, Photomate, Siemens.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a urmări prezentările aproape 250 de persoane.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu