Convert Italia, o companie Valmont®, anunță implicarea în proiecte fotovoltaice de 700 MW în Europa

0

Convert Italia, o companie Valmont®, a semnat un memorandum de înțelegere cu una dintre cele mai mari companii energetice globale din Europa pentru a colabora pentru instalarea a 700 de megawatti în proiecte solare. Proiectele vor începe în următoarele 18 luni și vor fi implementate în diferite regiuni ale Europei, inclusiv în Italia, cu eventuale extinderi în alte țări. Proiectul este suficient de mare pentru a alimenta cu energie 133.000 de locuințe și reprezintă un efort de colaborare din partea ambelor companii pentru a conduce tranziția la o societate decarbonizată.

Memorandumul este o foaie de parcurs pentru livrarea tehnologiei inovatoare de urmărire solară (solar tracking) pentru instalațiile fotovoltaice: tracker-ul mono-ax Convert® TRJ. „Convert TRJ este un instrument de urmărire solară la nivel de top în industrie, care permite companiilor să maximizeze performanța atunci când lucrează în condiții topografice și de relief dificile”, spune Iuri Reznikov, vicepreședintele diviziei Solar global. „Simplu spus, trackerul Convert TRJ poate fi instalat acolo unde alții nu pot.”

Acolo unde alții nu pot

Trackerul Convert TRJ se diferențiază total de alte sisteme prin arhitectura unică a controlerului, explică Reznikov. Acest design de urmărire permite clienților să utilizeze mai eficient terenul pe care este dezvoltat proiectul, prin plasarea mai multor structuri solare, economisirea costurilor de construcție și controlul complet asupra sistemului cu sistemul TRJ-AI SCADA.

În plus, cu designul său modular și ingineria superioară, adaugă Reznikov, Convert TRJ oferă companiilor de utilități o tehnologie care permite structural ca panourile solare să genereze mai multă putere și energie – cu mai puțină întreținere – decât trackerele tradiționale. De fapt, trackerele cu o singură axă oferă creșteri ale producției de sistem de până la 25% față de sistemele cu înclinare fixă și au o durată de viață de peste 30 de ani.

Opțiuni inovatoare pentru infrastructura solară

Reznikov afirmă că Valmont Utility a identificat oportunitatea de a lucra în segmentul energiei solare ca urmare a cererii în creștere de opțiuni solare mai viabile și inovatoare venite dinspre sectorul companiilor de utilități din Europa. „Oferim o gamă completă de soluții de infrastructură de rețea – făcând totul să funcționeze împreună și eficientizând procesul, de la tehnologie solară, la stații de transformare și nu numai. Am reușit să ne punem în valoare lanțul global de aprovizionare și soluțiile de top din industrie pentru a oferi clienților o valoare fără precedent în implementarea proiectelor fotovoltaice.”

Valmont vede tranziția către o societate cu emisii zero de carbon ca o oportunitate de a construi un viitor mai bun. Uniunea Europeană își propune să devină neutră din punct de vedere climatic – o economie cu zero emisii nete de gaze cu efect de seră – până în anul 2050. Acest obiectiv este aliniat cu angajamentul Valmont de a conserva resursele și de a îmbunătăți condițiile de viață.

„Până în prezent, am finalizat numeroase proiecte la nivel global, însumând mai mulți GW, iar proiectele Convert Italia au o capacitate anuală de producție de peste 2 GW”, spune Reznikov. „Ne concentrăm pe lucrul cu companiile de utilități, proprietarii, dezvoltatorii și EPC-urile pentru a oferi soluții la nivel global prin care să reducem emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a înlocui generarea de energie pe bază de combustibili fosili.”

Despre Valmont Industries, Inc.

Valmont este un lider global, care proiectează și fabrică produse proiectate pentru a susține dezvoltarea infrastructurii globale și productivitatea agricolă. Produsele sale pentru infrastructură deservesc autostrăzile, transporturile, comunicațiile wireless, transportul electric și piețele de construcții industriale și de energie. Echipamentele și serviciile de irigare pentru agricultura pe scară largă îmbunătățesc productivitatea fermei, conservând în același timp resursele de apă dulce. În plus, Valmont oferă servicii de izolare care protejează împotriva coroziunii și îmbunătățesc durata de viață a oțelului și a altor produse metalice. Pentru mai multe informații, vizitați valmont.com.

Despre Valmont Utility

Valmont Utility este un lider global în dezvoltarea structurilor care permit transferul energiei electrice de la sursa de producție – instalația de generare a energiei electrice sau surse regenerabile precum energia solară și eoliană – către consumatorul final. În calitate de furnizor de top de stâlpi de transmisie și distribuție, turnuri de transmisie, componente ale stațiilor și echipamente de generare a energiei regenerabile, pe baza unei rețele globale de unități de producție, Valmont Utility excelează în logistica lanțului de aprovizionare pentru service, performanță și livrare. Pentru mai multe informații, vizitați valmontutility.com.

Share.

Lasă un comentariu