Concurenţa a autorizat preluarea Crucea Wind Farm şi Steag Energie Romania de către Hidroelectrica

0

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Hidroelectrica a preluat companiile Crucea Wind Farm şi Steag Energie Romania, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

Dezvoltat de Steag și pus în funcțiune în anul 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

”Decizia luată astăzi de acționariat face ca Hidroelectrica să devină prima companie de stat care marchează un M&A reușit. Este un succes atât pentru statul român, cât și pentru societate, un moment care schimbă perspectivele și care demonstrează că atunci când există interes și implicare companiile românești din energie pot fi cel puțin la fel de competitive pe zona de dezvoltare ca și cele private.

Achiziția Parcului Eolian Crucea confirmă obiectivul pe care ni l-am asumat atunci când am pus pe masă strategia Hidroelectrica – acela de a diversifica portofoliul de producție al companiei și de a face energia verde o prioritate unică de dezvoltare”, a afirmat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

”Rămânem în zona energiilor regenerabile prin tot ceea ce ne propunem și dorim ca Hidroelectrica să-și păstreze statutul de companie verde 100%.”

Steag și Hidroelectrica au semnat un acord privind vânzarea acțiunilor Steag în filialele românești Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania către Hidroelectrica, în urma unui proces competitiv care a implicat atât ofertanți locali, cât și internaționali.

Share.

Lasă un comentariu