Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre Schlumberger și Cameron

0

Comisia Europeană a dat aviz favorabil fuziunii dintre Schlumberger și Cameron, doi dintre cei mai mari furnizori de servicii și echipamente pentru industria petrolieră. Fuziunea este estimată la aproximativ 14,7 miliarde de dolari, şi a fost anunţată în 2013.

Executivul comunitar susţine că tranzacţia supusă evaluării nu ridică probleme concurenţiale din moment ce există o suprapunere foarte limitată între activităţile celor două companii şi aduce o restrânsă creştere a cotei de piaţă pentru compania ce va rezulta.

În România, Schlumberberger are 450 de angajați și a realizat în 2014 afaceri de 765 de milioane de lei. De cealaltă parte, Cameron deține în România două fabrici, una este la Câmpina, pe o structură de producție cumpărată acum 12 ani, și una la Ploiești, un proiect green-field inaugurat în 2009. În 2014, Cameron a înregistrat pe plan local o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, cu 1.200 de angajați.

Fiind companii cu acoperire globală, cele două au trebuit să solicite acordul autorităților din mai multe state, precum SUA, Canada, Brazilia, Rusia, Mexic, China. Cu activitate în 85 de țări, Schlumberger a raportat în 2015 venituri de 35,47 miliarde de dolari.

Share.

Lasă un comentariu