Cîţu: Am găsit soluţii pentru a scoate Elcen din insolvenţă

0

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi că au fost găsite soluţii pentru a scoate Elcen din insolvenţă, dar detaliile în acest sens vor fi prezentate în perioada următoare.

“În această dimineaţă am avut o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, am discutat şi cu cei de la Elcen, Administraţia Fiscală, despre situaţia datoriilor şi să găsim o soluţie pentru Elcen. Am găsit o soluţie pentru a scoate Elcen din insolvenţă. Vom prezenta detaliile în perioada următoare”, a spus Cîţu, conform Agerpres.

De altfel, miercuri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţase că a fost găsită soluţia pentru a scoate din insolvenţă Electrocentrale Bucureşti (Elcen), astfel încât producătorul de energie să poată accesa fonduri pentru modernizare.

“Ieri am avut o discuţie cu administratorul special al Elcen şi vreau să vă anunţ că Elcen va ieşi din insolvenţă. Am găsit soluţia. Se fac deja, împreună cu ANAF, pe Ordonanţa 69, compensările în aşa fel încât penalităţile la bugetul de stat să fie tăiate şi în cel mai scurt timp Elcen să iasă din insolvenţă”, a anunţat ministrul.

Producătorul de energie electrică şi termică Electrocentrale Bucureşti a intrat în insolvenţă în octombrie 2016.

Share.

Lasă un comentariu