Chiriţă, AOR: Comunităţile au nevoie de un sistem durabil de transport în acord cu cerinţele de tranziţie verde şi digitalizare

0

Colectivităţile locale au nevoie de un sistem durabil de transport în acord cu cerinţele de tranziţie verde şi digitalizare, respectiv de construire a unor proiecte de investiţii în mobilitate urbană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat, joi, Ionel Chiriţă, preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), într-o conferinţă online, organizată de Asociaţia Română pentru Smart City (ARSC).

“Asociaţia noastră s-a conectat imediat la discuţia privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Într-un timp destul de scurt am reuşit să abordăm acest lucru şi să facem un document pe care l-am pus pe masa Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, unde am creionat reformele şi investiţiile pe care administraţiile locale din oraşele mici şi mijlocii le au în vedere. Am avut o abordare pe cei şase piloni din PNRR şi o atenţie deosebită am acordat şi coeziunii sociale şi teritoriale, iar colectivităţile locale au nevoie de un sistem durabil de transport în acord cu cerinţele de tranziţie verde şi digitalizare pentru implementarea reţelelor de transport. Pornind de la aceste lucruri, am trecut la construirea unor proiecte de investiţii şi propunerea noastră pentru PNRR cuprinde investiţii în mobilitate urbană cu impact asupra dezvoltării locale, servicii publice de transport în comun de călători, inclusiv decongestionarea traficului”, a afirmat Chiriţă, citat de Agerpres.

Reprezentantul AOR a menţionat faptul că pentru asociaţia pe care o conduce sunt importante investiţiile în regenerarea urbană “care să permită să ne realizăm străzile, şoselele ocolitoare şi tot ceea ce înseamnă cale de rulare”.

Share.

Lasă un comentariu