Cercetări suplimentare în Valea Jiului, în urma accidentelor de ieri

0

Ministerul Energiei va efectua un studiu referitor la riscurile imediate de la fiecare exploatare minieră din Valea Jiului, fie că sunt în activitate sau în procedură de închidere, astfel încât să poată fi prevenite accidentele de muncă de genul celor de la minele Lupeni și Uricani, din luna octombrie, a declarat luni, la Uricani, ministrul Energiei, Toma Petcu. “Dorim să facem un studiu mult mai amplu de risc pe fiecare mină, pe fiecare tip de exploatare, chiar dacă vorbim de mine care au activitate de exploatare sau mine care vor intra pe perioada de închidere, cum este și cazul celei de la Uricani. (…) Ne interesează, pe viitor, să evităm orice fel de situație similară cu cea de astăzi (luni, n.r.) și, foarte important, să vedem și care este perspectiva mineritului”, a afirmat ministrul Toma Petcu, citat de Agerpres.

Studiul va fi coordonat de secretarul de stat Doru Vișan, din Ministerul Energiei, care se ocupă de problemele mineritului. Acesta va forma o echipă ce va efectua cercetările necesare la fiecare exploatare minieră, va stabili riscurile imediate și măsurile care se impun, de îndată.

În paralel, vor fi căutate resursele bugetare pentru punerea în practică a măsurilor stabilite.

Ministrul Energiei a mai spus că a fost finalizată ancheta internă efectuată de Complexul Energetic Hunedoara, în cazul surpării de la Mina Lupeni, în care doi mineri au decedat și unul a fost rănit, la începutul lunii octombrie. Concluziile anchetei vor fi prezentate marți la Ministerul Energiei.

În paralel, continuă ancheta derulată de ITM Hunedoara în cazul surpării de la Mina Lupeni, concluziile acesteia urmând să fie cunoscute în jurul datei de 30 noiembrie.

Un miner și-a pierdut viața și trei au fost răniți, luni dimineața, într-o deflagrație care s-a produs pe o galerie a minei Uricani, din Valea Jiului, exploatarea subterană fiind în procedură de închidere.

Share.

Lasă un comentariu