CE Hunedoara are stoc de cărbune suficient pentru iarnă

0

Stocurile de cărbune ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH) se ridică la aproximativ 16.660 de tone, din care la Termocentrala Mintia există o cantitate de 11.459 tone, astfel că nu se pune problema opririi grupurilor energice din lipsă de combustibil, a declarat joi, la Petroşani, directorul companiei, Samuel Dioane.

Acesta a menţionat că termocentrala funcţionează, de joi, cu ambele cazane ale grupului energetic numărul 3, ceea ce va aduce beneficii financiare mai mari întreprinderii prin energia electrică livrată în sistemul energetic. “Miercuri am reuşit să ducem două trenuri (cu cărbune – n.r.). Trenurile mai întârzie. E iarnă. Zilnic producem 2.200 – 2.300 de tone de cărbune. De astăzi (joi – n.r.) funcţionăm cu grupul 3, întreg, ceea ce ne aduce şi un beneficiu financiar mai mare. Nu se pune problema opririi”, a spus, într-o conferinţă de presă, directorul general al CEH, citat de Agerpres.

CEH se află în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, pe 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei, între aceştia numărându-se Direcţia Generală a Administrare Mari Contribuabili şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Valoarea datoriilor cumulate de Complex este estimată la circa 5 miliarde de lei.

Share.

Lasă un comentariu