Carlos Ghosn: Alianța Renault-Nissan a vândut 400.000 de vehicule electrice

0

Alianța Renault-Nissan a vândut pe plan global peste 400.000 de vehicule electrice şi intenţionează să-şi majoreze investiţiile pentru a-şi păstra poziţia de lider al pieţei, a afirmat miercuri directorul general al alianţei, Carlos Ghosn, în cadrul Forumului de la Davos, într-un interviu acordat Reuters.

Donald Trump, președintele ales al SUA, a amenințat cu introducerea unor taxe vamale pentru mașinile produse în afara țării, producătorii auto fiind afectați de o astfel de măsură. Însă directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, crede că industria auto se va adapta politicilor lui Trump.

renault-zoe-nissan-leaf-cop21-masini-electrice-ecoprofit-1Într-o serie de declaraţii pentru CNBC, Carlos Ghosn a precizat:  “SUA este a doua mare piață auto din lume și va trebui să ne adaptăm la evoluția administrației de la Washington, nu există altă opțiune. Vom majora capacitatea de producție în anii următori și vom aștepta detaliile politicilor președintelui SUA, înainte de a lua o decizie”.

“Nu ar fi prudent pentru nimeni să opteze pentru o fabrică în Mexic în loc de una în SUA, cel puțin până când noua administrație nu anunță măsuri specifice”,  a explicat șeful alianței. Ghosn a reasigurat investitorii că nu trebuie să fie îngrijorați în legătură cu investigațiile de la Renault. “Știm exact ce avem în motoarele noastre”, a mai declarat Ghosn.

Renault și Nissan au un parteneriat începând cu anul 1999. Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, iar Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Electrica și OMV Petrom au inaugurat recent primul sistem de încărcare electrică rapidă, parte dintr-un proiect pilot în domeniul electro-mobilității care are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice şi educarea publicului cu privire la noile tehnologii şi tendinţe din domeniul energetic.

Pe 1 martie, energynomics.ro a programat o întâlnire din seria Energy Breakfast Club, pe tema mobilităţii electrice.

Share.

Lasă un comentariu