Bege (ANRE): O delegaţie a Comisiei Europene va veni în decembrie pentru discuţii despre liberalizarea pieţelor

0

O delegaţie de la Comisia Europeană va veni în România la începutul lunii decembrie, pentru a discuta cu autorităţile de la Bucureşti pe tema liberalizării pieţelor de gaze naturale şi energie electrică, a declarat, marţi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), într-o conferinţă pe teme energetice.

“Noi am trimis deja Comisiei Europene o informare privind faptul că există neconcordanţe între OUG 114/2018 şi noile regulamente europene. Ideal ar fi să obţinem un acord pentru calendarul de liberalizare propus cu acordul lor şi să implementăm acel plan de dereglementare de un an şi jumătate, să avem feed-back de la ei că este ok ce facem. Noi am insistat la ultima vizită la Bruxelles şi o delegaţie a Comisiei Europene va veni la începutul lunii decembrie pentru a discuta atât pe partea de energie electrică, cât şi pe partea de gaze naturale”, a spus Bege, conform Agerpres.

Noul calendar de liberalizare prevede dereglementarea totală a pieţei de gaze până la 1 aprilie 2021 şi a celei de electricitate la 1 iulie 2021.

Share.

Lasă un comentariu