Aveva oferă o platformă de centralizare agregată a sistemelor orașului inteligent

0

ACE Industrial Software Solutions este distribuitor Aveva pentru România, Bulgaria și Grecia. ”Deși suntem o companie nou apărută în România, nu ne putem considera o companie neexperimentată, avându-i alături pe colegii din Serbia, de la Automatic Control Engineering, cu o experiență de peste 20 de ani în lucrul cu produse Wonderware. Împreună suntem un centru autorizat de suport și training pentru produsele Aveva, precum InTouch, System Platform și Citect, produse cunoscute în piața din România”, a spus Liviu Drăgoi, Sales Manager ACE Industrial Software Solutions, în cadrul conferinței “Digitalizare și Eficiență energetică în industrie – Iași”, organizat de Energynomics.

Aveva este unul din liderii segmentului de software industrial, o companie globală cu peste 4.000 de angajați și mai mult de 30 de birouri la nivel mondial. Produsele Aveva sunt utilizate în industrii precum petrol și gaze, utilități de energie sau apă, în industrii diverse, precum food & beverages.

”Ne aflăm într-o lume în schimbare constantă și accelerată în această perioadă, într-o lume în care tendința de urbanizare crește exponențial, iar autorităților locale le este din ce în ce mai greu să prioritizeze investițiile, pe măsură ce infrastructura îmbătrânește și preferințele populației se schimbă, fie că vorbim de transport sau de consum. În vocabularul nostru au apărut din ce în ce mai des cuvinte precum siguranță, securitate, sustenabilitate, durabilitate. Forța de muncă își schimbă, de asemenea, profilul. Au apărut noțiuni noi, precum cloud, IoT, inteligență artificială, realitate virtuală, realitate augmentată. Toate aceste tendințe tehnologice au rolul să ne conducă într-o singură direcție: eficientizarea”, a spus Drăgoi.

Orașele inteligente au particularități și obiective caracteristice: un trafic optimizat, cu congestii reduse, reacții rapide în situații de urgență și o utilizare optimizată a terenurilor. Facilitățile de producție ale energiei și apei trebuie să fie mai sigure, mai sustenabile.

”Toate acestea sunt realizate de companii diferite, cu soluții diferite. Ceea ce propune Aveva este o soluție instalată deasupra tuturor soluțiilor de monitorizare, pentru fiecare ramură în parte. O soluție capabilă să preia datele de la diverși vendori, să le centralizeze și să le contextualizeze pentru toate persoanele interesate, care au roluri diferite – de pildă un city manager nu va fi interesat decât de unele aspecte. Astfel, datele de utilizare pe fiecare linie de transport în consum sunt corelate cu încasările, sunt agregate datele operaționale cu cele financiare etc. Și în cazul iluminatului, al clădirilor de birouri, al unităților de producție a energiei, al stațiilor de tratare a apei, Aveva poate oferi soluții de agregare a informațiilor, indiferent de platformele utilizate”, a mai spus Drăgoi.

Astfel de soluții sunt gestionate de Aveva prin sisteme instalate în toată lumea, din Barcelona și până în India, contribuind la creșterea eficienței în implementare cu până la 80% și a eficienței operaționale cu până la 40%.

”Astfel de soluții pot fi utilizate inclusiv de rețele de distribuție a energie electrice, a gazelor naturale, în segmentul apelor și în diverse alte industrii – portofoliul fiind foarte variat”, a adăugat Drăgoi.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu