Automobile Bavaria a prezentat noile modele electrice ale grupului BMW

0

Grupul BMW a lansat noi modele electrice pe piață. MINI Cooper SE, primul model pur electric al mărcii britanice, îmbină mobilitatea electrică urbană cu spiritul specific go-kart, susține Marius Răspopa, specialist produs BMW & MINI Automobile Bavaria.

”Cel de-al doilea model lansat de grupul BMW este iX3, primul sport-activity vehicle pur electric al mărcii, care vine și el cu câteva elemente interesante”, a spus Răspopa, în cadrul conferinței ”Desantul mașinilor electrice”, organizate de Energynomics.

Modelul MINI Cooper SE dispune de o aerodinamică sporită, jante speciale și suportă o încărcare rapidă, atât în curent alternativ, cât și continuu, de până la 50 de kW, în standardul Type 2. Poate fi încărcat la orice priză de 220 V.  Autonomia de până la 240 de km în regim WLTP este asigurată de o baterie de 32,6 kWh, puterea motorului fiind de 184 CP.

Partenerii Energynomics primesc cadou, la achiziționarea unui MINI Cooper SE, o stație de încărcare de perete (wall-box).

”Accelerația de la 0 la 60 km/h are loc în doar 3,9 secunde, un lucru extrem de util în traficul urban. Iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7,3 secunde, grație răspunsului instantaneu al motorului electric”, a mai spus el, prezentând și aplicația mobilă MINI.

BMW iX3 este echipat cu a cincea generație eDrive, sistemul de propulsie proprietar BMW având o eficiență de peste 90%, nefiind dependent de metalele rare. Ansamblul este cu 30% mai compact, iar bateriile au o densitate a energiei crescută cu 20% față de generațiile anterioare. Mașina poate fi alimentată și rapid, la stații de până la 150 kW. Ea poate fi alimentată în doar 30 de minute cu energia necesară parcurgerii a 250 km. Autonomia totală este de 460 km. Poate atinge 100 km/h în 6,9 secunde, datorită motorului de 286 CP (400Nm).

Conferința “Desantul mașinilor electrice” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor ABB România, Automobile Bavaria, LAPP România.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 180 de persoane.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu