Anastasiu (AHK): Între 500.000 -700.000 de oameni ar putea să beneficieze în următoarele 6 luni de „Kurzarbeit”

0

Între 500.000 şi 700.000 de oameni ar putea să beneficieze în următoarele 6 luni de Programul de muncă flexibilă “Kurzarbeit”, iar costurile ar putea fi de 2,5 miliarde de euro, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Dragoş Anastasiu, la Digi 24.

“Nu pot să vă spun 100%, trebuie să vedem şi actul final. Există acolo o notă de fundamentare. Discutăm despre 500.000 – 700.000 de oameni care ar putea să beneficieze în următoarele 6 luni de această măsură. V-am spus că ne stau la dispoziţie peste 5 miliarde de euro de la comunitatea europeană. Din calculele noastre, cifrele prudente care au fost trecute în legislaţie nu vor duce către această sumă de 5 miliarde, ci poate poate undeva pe la jumătate, 2,5 miliarde de euro. Şi acesta este şi motivul pentru care cred că în funcţie de ce se întâmplă cu pandemia ar putea să fie încă pentru încă 6 luni prelungită măsura, noi bazându-ne, dacă vreţi, în mod exclusiv, pe aceste împrumuturi de la Uniunea Europeană. Deci discutăm între 2,5 şi 5 miliarde de euro împrumuturi pe care România le primeşte şi poate să le dea înapoi pe mulţi ani de acum înainte”, a spus Dragoş Anastasiu, potrivit Agerpres.

Guvernul a reglementat vineri, prin ordonanţă de urgenţă, posibilitatea reducerii timpului de muncă, acordării unor indemnizaţii pentru zilieri şi sezonieri, precum şi încurajarea telemuncii, conform unui comunicat transmis de Ministerul Muncii.

Share.

Lasă un comentariu