Am lansat numărul 26 al revistei Energynomics – accesibil integral online!

0

Numărul 26 al revistei Energynomics Magazine a fost lansat marți, 31 martie și este accesibil integral online, gratuit, alături de cele 25 de numere anterioare.

ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE

184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. Imediat ce condițiile o vor permite, varianta tipărită va fi distribuită, așa cum facem din decembrie 2013, către profesioniștii din industria energetică din România, la managerii celor mai active companii și la oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.

COMANDĂ REVISTA la office @ energynomics.com

Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la cele mai recente date și prognoze macroeconomice la primele semen ale epidemiei de Covid-19, de la automatizare și digitalizare ca soluții pentru optimizarea afacerilor industrial la sursele de finanțare a tranziției verzi în Europa și în România, de la perspectivele de dezvoltare a sectorului de petrol și gaze, la eficiență energetică și abordări de tip ESCO.

Câteva idei din cuprins

Corina Popescu, directorul general al grupului Electrica SA, vorbește despre planurile de acțiune pe termen mediu și lung. “Analizăm toate oportunitățile care apar în piață, inclusiv pe cele care ar putea contribui la realizarea ambiției noastre de a deveni jucător regional”, a spus Corina Popescu. Pe termen lung, Green Deal va contribui la creșterea ponderii regenerabilelor și la digitalizarea și integrarea rețelelor, consideră domnia sa. “Noua strategie a Electrica a luat în calcul aceste schimbări, iar obiectivul nostru este să avem un portofoliu echilibrat, care include și zona de regenerabile”.

Ion Sterian, director general Transgaz vorbește despre proiectele de investiții aflate în curs și subliniază că acestea nu sunt în niciun fel amenințate. “Este un mesaj foarte clar pe care vreau să-l transmit atât partenerilor noștri, cât și investitorilor și clienților noștri. Nu sunt amenințate investițiile majore programate de companie, sursele de finanțare a investițiilor pentru anii 2020-2022 fiind asigurate prin bugetul de venituri și cheltuieli.” La finalizarea proiectelor europene, Transgaz SA va fi una dintre primele patru companii ale Europei în domeniul energiei și pilonul de bază al Comisiei Europene în această regiune, este convins Ion Sterian.

În linie cu tendințele dominante la nivel european, concentrate în Pactul verde European, Adrian Borotea, vicepreședinte executiv al Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA), vorbește despre oportunitățile pe care energia verde le oferă României. “UE va finanța cu 1.000 de miliarde de euro în perioada 2021-2030, cu fonduri nerambursabile, proiecte de investiții noi, verzi. Din ultimele informații, circa 32 miliarde de euro vor fi alocate României, afirmă Adrian Borotea.

Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine.

Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.

COMANDĂ REVISTA la office @ energynomics.ro

Numerele viitoare ale Energynomics Magazine vor fi distribuite gratuit prin curier către mai bine de 100 de companii și sute de experți de vârf din România. Online, Energynomics Magazine va fi disponibilă pentru achiziţie, pe bază de abonament, prin intermediul site-ului energynomics.ro.

Puteţi vedea toate numerele anterioare, în format electronic, AICI.

Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ energynomics.com.

Share.

Lasă un comentariu