Aiudul obține 48 de mil. lei pentru programe de eficientizare a transportului, cumpără 16 autobuze electrice

0

Primăria din Aiud a câștigat ”cea mai mare finanțare europeană din istoria postdecembristă pentru municipiu”, a anunțat instituția.

Astfel, Primăria Aiud a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Transport public ecologic în municipiul Aiud”, proiect cu o valoare totală de peste 48 de milioane de lei. Prin acest proiect, Primăria are în vedere achiziționarea a 16 autobuze electrice, monitorizate prin GPS, crearea unui depou ultramodern pentru vehicule urbane, modernizarea a 28 de stații pentru călători, program electronic, în timp real, de informare a cetățenilor cu privire la orarul mijloacelor de transport, introducerea sistemului de e-ticketing, un sistem modern pentru achiziționarea biletelor de călătorie, achiziționarea a 50 de biciclete și înființarea a trei puncte de ”bike sharing”. Totodată, primăria are în vedere construirea a trei trasee de piste de biciclete, reabilitarea unor străzi și crearea de spații pietonale.

”Acesta este cel mai ambițios proiect pentru municipiul Aiud asumat de actualul executiv, proiect care va schimba total modul în care mobilitatea urbană se desfășoară. După cele 63 de luni de implementare, aiudenii vor beneficia de un transport urban demn de secolul XXI”, a comunicat primăria.

Share.

Lasă un comentariu