AEI: Creștere a prețului energiei cu aproape 5%, de la 1 iulie

0

Deși Asociația Energia Inteligentă estima în urmă cu o lună o creștere a prețului energiei electrice pentru următorul an comercial (1 iulie 2021 – 30 iunie 2022) cu circa 10%, conform ultimelor cifre privind creșterea prețului energiei electrice pentru consumatorii casnici care se găsesc în Serviciul Universal (consumatorii care nu au trecut în piața concurențială și au rămas la același furnizor), creșterea de la 1 iulie 2021 a prețului mediu va fi de 4,8%, a anunțat asociația.

”Din păcate este doar o primă etapă a creșterii prețului, la 1 ianuarie 2022 probabil urmează o nouă majorare cu încă 5%”, spun reprezentanții AEI.

Astfel, creșterea prețului energiei electrice de la 1 iulie 2021, pentru clienții din Serviciul Universal, variază de la 1,3%, în București și Ilfov la 7,5% în Oltenia.

Consumatorii care nu au încheiat contracte pe piața concurențială vor achita în medie, annual, mai mult pentru energia consumată, cu până la 96 lei, mai spune asociația.

”Cei care nu doresc să achite mai mult pentru energia electrică din această vară pot să încheie contracte în piața concurențială, acolo unde conform comparatorului de prețuri al ANRE pot obține în medie o factură mai mică cu până la 356 lei/an”.

Share.

Lasă un comentariu