Adrian Paraschiv, Photomate: Cererile pentru sisteme solare și stocare au crescut puternic în 2021

0

Ținta de neutralitate fixată pentru 2050 în urma Acordului Ecologic aprobat de către Uniunea Europeană pare destul de îndepărtată, însă cerințele de mediu și energetice trebuie realizate din timp; de aceea acest orizont de timp nu este deloc îndepărtat, a spus Adrian Paraschiv, Country Manager Photomate, la cea de-a opta ediție anuală a Spring Cocktail, un eveniment organizat de Energynomics.

”În urmă cu 20 de ani, când eram student, visam împreună cu colegii mei de facultate la panouri care să furnizeze energie solară pentru locuințe. Acum, acest lucru este realitate. În prezent, producția și consumul de energie sunt responsabile în Uniunea Europeană pentru 75% din gazele cu efect de seră. În 2019, energia regenerabilă reprezenta 19,7% din consumul energetic al Uniunii, la doar 0,3 puncte procentuale distanță față de ținta de 20%. Proporția de energie verde utilizată pentru activitățile de transport era de 8,9%. Acestea sunt cifre pe care trebuie să le îmbunătățim, în primul rând pentru a îmbunătăți calitatea vieții”, a spus Adrian Paraschiv.

Photomate, partener pentru tehnologie solară, invertoare și stocare Huawei și xelectrix, dispune de poziția unică de a ajuta orice client care dezvoltă proiecte solare. ”Dacă 2020 a fost mai mult un an de pauză, anul 2021 a pornit foarte puternic și am primit foarte multe cereri referitoare la sectorul regenerabilelor și, totodată, la stocare. Acum stocarea a devenit practică și oricine și-o poate permite. Cred că începând cu acest an și de aici înainte, vom vedea total diferit piața energetică, producția și consumul de energie”, a mai spus el.

În același timp, sectorul fotovoltaic are oportunitatea unică de a se conecta cu segmentul hidrogenului. ”Cred că folosirea energiei solare și sintetizarea hidrogenului vor avea un impact decisivi în viitor”.

Conferința “Spring Cocktail 2021” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri AON România, Automobile Bavaria, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, ING Bank România, OMV Petrom, PeWeTe, Photomate, Siemens.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a urmări prezentările aproape 250 de persoane.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu