Adela Jansen va fi coordonatorul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României

0

Bogdan Tudorache

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România va prelua coordonarea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României pentru mandatul iulie – decembrie 2021, iar Adela Jansen, membru al Consiliului de Administraţie al CCIFER, va fi coordonatorul Coaliţiei.

CCIFER preia această responsabilitate de la Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK), după 6 luni de coordonare realizată prin reprezentantul său, Dragoş Anastasiu, informează CDR.

Marţi, CDR s-a reunit în sesiune plenară, la care au participat premierul Florin Cîţu şi o parte dintre miniştrii cabinetului său. Prin intermediul celor 14 grupuri de lucru şi al conducerii executive, CDR a transmis Guvernului că va continua să contribuie cu propuneri şi soluţii viabile, pentru ca România să avanseze în topul competitivităţii economiilor din UE, unde astăzi ne situăm pe locul 26 din 27. Totodată, Coaliţia şi-a exprimat dorinţa de a intensifica dialogul direct şi transparent cu Guvernul şi Parlamentul României, pentru a creşte gradul de predictibilitate necesar economiei româneşti.

“Creşterea competitivităţii economice a României reprezintă pentru CDR scopul tuturor acţiunilor sale. Primul semestru al acestui an a fost dedicat în principal elaborării de propuneri concrete pentru susţinerea PNRR şi pentru acordarea măsurilor de remediere pentru companiile afectate de pandemie. Cei 350 de experţi din toate domeniile au transmis 40 de documente cu propuneri pe politici publice şi au avut 32 întâlniri cu ministerele de linie. La finalul mandatului meu de coordonare, îmi doresc ca acest dialog să se intensifice şi la nivelul Primului Ministru, în beneficiul mediului economic”, a declarat Dragoş Anastasiu.

Adela Jansen a subliniat că, pentru perioada următoare CDR se va concentra asupra implementării PNRR, îmbunătăţirii absorbţiei fondurilor europene, a priorităţilor identificate pe fiecare domeniu în care este implicată.

“Astăzi am transmis primului ministru un număr de 37 de măsuri pe care grupurile de lucru ale CDR le consideră esenţiale pentru perioada care urmează. Mediul de afaceri are atât capacitatea cât şi dorinţa de a contribui concret la dezvoltarea şi viitorul României”, a spus viitorul coordonator al CDR.

Share.

Lasă un comentariu