Acasă » Electricitate » Liber la PPA-uri, de la 1 iunie, pentru investiții noi în generarea de electricitate

Liber la PPA-uri, de la 1 iunie, pentru investiții noi în generarea de electricitate

15 mai 2020
Electricitate
energynomics

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 astfel încât să permită ca producătorii să încheie “contracte bilaterale în afara pieței centralizate, la prețuri negociate”, pentru energia electrică provenită de la noi capacități energetice de producție, puse în funcțiune după data de 1 iunie 2020.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE este chemată să emită reglementările necesare pentru punerea în aplicare a prevederilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG.

“Stimulăm investițiile în generarea de energie electrică, prin modificarea legii 123/2012. [] Noii producători, ce intră în funcțiune după 1 iulie 2020, vor putea încheia contracte de vânzare a energiei în avans, acele contracte PPA (Power Purchase Agreements), atât de necesare pentru garantarea împrumuturilor bancare, în vederea finanțării investițiilor noi, sunt permise prin modificările adoptate în Guvern“, a mai declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *