Acasă » Interes general » Asociațiile din industrie solicită Comisiei Europene să se concentreze pe stocare

Asociațiile din industrie solicită Comisiei Europene să se concentreze pe stocare

6 decembrie 2019
Interes general
Energynomics

Înlocuitorii sintetici pentru petrol și gaze – hidrocarburi convenționale vor fi esențiali pentru decarbonizarea industriei europene, iar noua Comisie Europeană trebuie să sprijine dezvoltarea așa-numitelor tehnologii power-to-x, potrivit unei scrisori deschise a unei coaliții formate din 17 asociații de afaceri europene.

Scrisoarea, adresată noului vicepreședinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a fost inițiată de asociația germană de inginerie VDMA. În cadrul acesteia, grupurile de lobby solicită Comisiei să stabilească o strategie europeană privind hidrogenul, inclusiv o foaie de parcurs pentru dezvoltarea unei piețe industrializate și competitive a hidrogenului, potrivit Clean Energy Wire.

De asemenea, scrisoarea recomandă Comisiei să promoveze cuplarea sectorului, să sprijine cercetarea și dezvoltarea, să stabilească condiții de concurență echitabile pentru toate tehnologiile și „să promoveze power-to-x ca tehnologie crucială pentru atingerea obiectivelor Acordului de la Paris”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *