Zelenskiy acuză Nord Stream 2, în timp ce Ucraina importă GNL din SUA

0

Președintele Ucrainei a acuzat controversatul proiect Nord Stream 2, care va duce gaz rusesc în Germania, că este o „amenințare” pentru Europa și a salutat mișcările de la Kiev făcute pentru a asigura aprovizionarea cu gaz american.

Volodymyr Zelenskiy a făcut comentarii alături de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la Varșovia, unde a participat la ceremoniile care au marcat 80 de ani de la izbucnirea Celui de-al Doilea Război Mondial.

“Deținem aceeași poziție ca Polonia: gazoductul Nord Stream 2 este inacceptabil și amenință Europa în ansamblu”, a declarat Zelenskiy pentru reporteri, potrivit Euractiv.com. „Dorim diversificarea surselor de furnizare de energie în interiorul triunghiului SUA, Polonia și Ucraina”, a adăugat el.

SUA, Polonia și Ucraina au convenit, mai târziu, sâmbătă, la Varșovia, să consolideze cooperarea menită să asigure aprovizionarea cu energie în regiune, până acum bazată pe livrările rusești.

Acordul este axat în mare măsură pe amenajarea infrastructurii de gaze din Ucraina pentru a primi livrări din vest, inclusiv gaz natural lichefiat din SUA.

Share.

Lasă un comentariu