Zece licitații ale Transgaz sub investigație

0

Consiliul Concurenţei (CC) a făcut controale neanunțate la 13 companii care au participat în 2011 la licitații ale Transgaz, scrie Mediafaax. CC suspectează o înțelegere anti-concurențială între aceste firme în cadrul a zece licitații cu valoare totală de circa opt milioane de euro.

“Inspecţiile inopinate au avut loc în cadrul investigaţiei, declanşate de Consiliul Concurenţei, privind o posibilă înţelegere între întreprinderi de a participa cu oferte trucate, la zece licitaţii organizate de Ttransgaz Mediaş în anul 2011”, arată comunicatul CC.

Companiile investigate sunt Inspet, Condmag Braşov, Trustul de Montaj Utilaj Chimic Bucureşti (TMUCB), Rominsta, Moldocor, CIS GAZ, Armax, Armax Gaz, Pegamont, Ecrpod, Amarad, Posada Med şi Staza Invest.

Dacă se descoperă înțelegeri care au împiedicat, restrâns ori distorsionat competiția, CC poate amenda companiile cu până la 10% din cifra de afaceri, mai puțin pe cei care cooperează cu supraveghetorul libertății derulării economiei de piață, care pot primi amenzi mai mici sau chiar pot fi scutiți complet de amendă.

Condmag, Inspet, Moldocor şi TMUCB au mai plătit în 2012 amenzi totale de 25,5 milioane de lei (circa 5,6 milioane de euro) pentru descoperirea trucării a două licitaţii organizate de Transgaz pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze în perioada 2009-2011.

Share.

Lasă un comentariu