Wood Mackenzie: Industria de petrol și gaze se confruntă cu un an dificil

0

Industria de petrol și gaze se confruntă cu un an dificil. Prețurile petrolului rămân volatile, iar incertitudinea rămâne dacă prețurile vor reveni de la aproximativ 50 USD / baril. În sectorul Upstream, companiile iau în considerare viitoare investiții, cântărind în același timp cum să rămână profitabile în climatul actual, arată un studiu realizat de compania de consultanţă în energie, Wood Mackenzie, potrivit WorldOil.

Pentru a evalua starea sectorului, Wood Mackenzie a solicitat bazei sale de clienți să-și împărtășească gândurile pe o serie de teme cheie:

  • Care așteptările legate de prețul petrolului?
  • Va crește investiția în fuziuni și achiziții și cheltuielile de capital?
  • Care este prioritatea industriei pentru anul 2017?
  • Care este cea mai bună opțiune de creștere pe termen lung?

Martin Kelly, directorul de analiză corporativă al lui Wood Mackenzie, a declarat că “industria este foarte precaută acum și apetitul la risc este scăzut. Prioritățile cheie ale sectorului în amonte pentru anul 2017 includ protejarea dividendelor și consolidarea bilanțurilor”. El a adăugat că “există un consens clar – că prețul petrolului va fi în intervalul de 50-60 USD / baril în acest an (80% dintre respondenți), în timp ce 75% consideră că acesta va fi în intervalul de 60-80 USD / baril în 2020. Astfel, dacă este corect, va genera fluxuri de numerar semnificative pentru industrie”.

”Schimbările climatice reprezintă o chestiune esențială, 75% dintre cei peste 170 de respondenți spunând că cea mai bună modalitate pentru a răspunde provocării pe care o reprezintă este fie reducerea amprentelor de carbon fie creșterea expunerii la surse regenerabile de energie”, arată studiul Wood Mackenzie.

Studiul a constatat, de asemenea, că respondenții așteaptă ca investițiile în fuziuni și achiziții, explorare și cheltuieli de capital să crească în acest an. Cu toate acestea, numai 25% dintre respondenții sondajului cred că explorarea frontierelor sau fuziunile și achizițiile corporative vor aduce cele mai bune rezultate în acest an. Incertitudinea rămâne cu privire la costurile serviciilor, respondenții fiind împărțiți aproape în mod egal dacă vor crește sau nu în 2017.

Share.

Lasă un comentariu