Walter Tosto București construiește și exportă rezervoare subterane de depozitare a gazelor de 56 de metri

0

Walter Tosto WTB, fosta fabrică Fecne de pe platforma IMGB, a livrat recent Azerbaidjanului 6 tancuri de stocare a gazelor (tancuri subterane), fiecare având o masă de 360 de tone, o lungime de 56 de metri și o capacitate de 1.650 mc. Rezervoarele sunt printre cele mai mari echipamente fabricate vreodată de industria românească. Lungimea acestor unități de depozitare este de jumătate de teren de fotbal, un record absolut pentru industria românească, potrivit Business Review.

„Echipamentul fabricat la Walter Tosto WTB nu este cel mai greu sau mai complex fabricat vreodată în România, dar este cel mai mare din punct de vedere al lungimii. În aceeași sală au fost produse echipamente mult mai complexe pentru Centrala de la Cernavodă”, spune Emanuel Babici, fost director IMGB, fost ministru adjunct și secretar de stat al Ministerului Industriei, în prezent vicepreședinte al grupului Uzinsider.

Construcția echipamentului a durat 9 luni și a fost finalizată în totalitate la fabrica WTB Walter Tosto. De aici, echipamentele au fost transportate spre Oltenița, și apoi direct la client.

Share.

Lasă un comentariu