VW va produce baterii auto în Suedia, a cumpărat 20% din Nordvolt

0

Producătorul german de automobile VW a achiziționat o participație de 20% în cadrul producătorului de baterii de automobile suedez Northvolt, care a obținut o finanțare de 900 de milioane de euro pentru construcția celei mai mari fabrici de celule de baterii din Europa, în Suedia. Companiile nu au dezvăluit dimensiunea investiției VW. Și BMW se numără printre investitorii fabricii suedeze, potrivit Deutsche Welle.

Nothvolt și VW vor forma, de asemenea, un joint venture separat pentru a construi o a doua fabrică de celule de baterii în orașul german Salzgitter, în statul Saxonia Inferioară, care este, deasemenea, un important acționar VW. Construcția este planificată să înceapă în 2020, iar producția va începe la sfârșitul anului 2023 sau la începutul lui 2024. VW declară că va investi aproape 1 miliard de euro în fabrica din Salzgitter.

Volkswagen a anunțat lansarea unei instalații de producție de celule de baterii, care va fi operată în parteneriat cu o altă companie în luna mai, fără a-și numi partenerul. Producția de celule de baterii din Germania a fost prezentată ca un pas esențial pentru asigurarea viitorului industriei auto puternice a țării, care se bazează în prezent pe furnizorii asiatici.

Share.

Lasă un comentariu