VW va începe discuțiile concrete despre noua fabrică, România s-ar putea afla în cărți

0

Volkswagen a decis să înceapă negocieri concrete privind o nouă fabrică de producție multibrand în Europa cu potențialele candidate, a declarat președintele Herbert Diess.

Decizia a fost luată la ședința consiliului de supraveghere de luni, a declarat Diess la adunarea generală anuală a Volkswagen, desfășurată la Berlin, potrivit unei declarații publicate pe site-ul companiei.

Agenția de știri DPA din Germania a raportat în aprilie că Volkswagen și-ar fi limitat posibilele destinații potențiale pentru noua fabrică de automobile la Bulgaria și Turcia. Însă alți candidați potențiali menționați au fost România și Serbia, potrivit SeeNews.com.

„Oliver Blume este acum însărcinat cu producția pe grup și recent a devenit responsabil pentru Calitate al grupului. El pregătește selecția amplasamentului pentru noua fabrică multibrand pe care am menționat-o anterior”, a spus Diess.

În noiembrie, compania Diess a anunțat că are nevoie de un nou amplasament pentru o fabrică de 1,4 miliarde de euro în Europa de Est, care urmează să înceapă producția din 2022. Compania intenționează să mute producția Skoda Karoq și Seat Ateca la noua fabrică, care ar angaja 5.000, de la uzina din Kvasiny, Republica Cehă, a spus Diess.

Potrivit rapoartelor din presă, Volkswagen va lua o decizie cu privire la localizarea noii sale fabrici în luna octombrie.

Share.

Lasă un comentariu