Vornicu, CEZ: S-au investit 50 mil. euro din fonduri europene, rețeaua de distribuție se va autodiagnostica și autorepara

0

Rețeaua de distribuție a CEZ România se va autodiagnostica și autorepara, susține Doina Vornicu, Director de Operațiuni, CEZ România.

CEZ are în derulare trei proiecte pilot cu Siemens. „S-a plecat, ca principiu, de la parametrii în care trebuie să funcționeze o rețea. Orice deviație creează probleme. Se vor monta senzori care pot identifica online abaterile și variațiile care apar. Computerul de proces ia decizii pe baza informațiilor primite”, a explicat reprezentanta CEZ România, conform investenergy.ro.

La CEZ România, angajații lucrează cu tabletele. „Totul este online și live. Electricienii noștri lucrează cu tablete. Primesc online toate informațiile necesare pentru identificarea clientului cu probleme și decid dacă poate singuri să remedieze problema sau apelează la centru. Toate informațiile vin online pentru realimentarea clientului. La CEZ am făcut astfel saltul într-o altă eră și suntem mândri de angajații noștri ”, a declarat Doina Vornicu. Un proiect la care se lucrează în prezent este colectarea de date pentru Geografic Information System, să avem astfel coordonatele clienților, a mai spus Vornicu.

Totodată, Distribuție Oltenia a accesat fonduri europene nerambursabile, în valoare de 50 milioane euro, pentru derularea a 7 proiecte, cum ar fi de exemplu: Management Data Media, Asset Management, Sonio – transmitere date din medie și joasă tensiune online în dispecerate și altele.

Share.

Lasă un comentariu