Voith, Romelectro, Gulsan și GE rivalizează pentru contractul de 82 mil. euro de la Vidraru

0

Bogdan Tudorache

Consorțiile formate de Voith Hydro, Romelectro, Gulsan- Zhefu și GE-Elecnor sunt principalii rivali pentru obținerea contractului de 82 de milioane de euro pentru retehnologizarea hidrocentralei de la Vidraru

Ofertele au fost deschise luni, 29 iulie, iar procedura are loc prin negociere competitivă.

”Este vorba de o retehnologizare cu o complexitate tehnică deosebită a unui obiectiv strategic din portofoliul Hidroelectrica. Ne dorim selectarea celor mai bune soluții și implementarea celor mai moderne tehnologii pentru AHE Vidraru. Nu vom face rabat de la nici una dintre cerințele de calitate a lucrărilor. Motivul pentru care am optat pentru achiziția prin negocierea competitivă este acela că procedura este una flexibilă și care permite societății noastre obținerea celor mai avantajoase soluții tehnice. Finanțarea lucrărilor se va face din surse proprii ale societății și dorim ca, în schimbul sumelor pe care suntem dispuși să le cheltuim, să obținem un nou ciclu de viață – de cel puțin 30 de ani, pentru Vidraru” – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Procedura de selectare a prestatorului lucrărilor de retehnologizarea AHE Vidraru este reluată pentru a treia oară, achizițiile anterioare fiind anulate ca urmare a prezentării unor oferte neconforme tehnic.

Share.

Lasă un comentariu