Virgil Popescu: Prețul gazelor naturale din aceasă iarnă va fi mai mic decât în 2019

0

Gazele naturale s-au ieftinit în România, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care dă asigurări că prețul gazelor din iarna lui 2020 va fi mai mic decât prețul din iarna 2019.

“Așa cum am promis, la 1 iulie, piața de gaze naturale s-a liberalizat. În plus față de această liberalizare am schimbat obligația de vânzare centralizată pe piața cu gaze cu un gas program release. Practic, prin acest program, am legat prețul gazelor din România de prețul bursei regionale de la Viena, Baumgarten”, a spus Popescu, potrivit Profit.ro.

”Exact cum am și preconizat, oferta de gaze pe piața românească este mai mare decât cererea și, evident, avem o ieftinire a prețului gazelor naturale, ajungând un pic sub prețul Bursei de la Viena. Asta înseamnă că piața românească devine piață funcțională și de aceea fluxul de gaze este și de ieșire din România, nu numai de intrare în România. Vestea bună va fi și pentru consumatorul casnic și pentru consumatorul industrial… prețul gazului natural în România va fi mai scăzut. Acum, nu putem compara prețul din octombrie, noiembrie, decembrie cu prețul de acum. Dar cu certitudine prețul din iarna lui 2020 va fi mai mic decât prețul din iarna 2019. Asta cu certitudine, pentru că prețul gazului a scăzut și avem o referință mai joasă”, a declarat Popescu, la Digi 24.

Share.

Lasă un comentariu