Virgil Popescu: Bugetul nu este unul de austeritate, multe investiții se fac în afara lui

0

Bugetul pentru 2021 nu este unul de austeritate, dar nici nu mulţumeşte pe toată lumea şi, deşi miniştrii îşi doresc cât mai mulţi bani de la buget, nu se poate, pentru că trebuie să ne încadrăm în deficit, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. În ceea ce priveşte bugetul Ministerului Energiei, Virgil Popescu a afirmat că acesta este în jur de un miliard de lei, însă multe programe se fac în afara bugetului de stat.

“Când ai avut un deficit bugetar anul trecut de 9 şi ceva la sută şi te angajezi că îl reduci şi trebuie să îl reduci şi să îl duci undeva la 7% este clar că nu e nici un buget de austeritate, dar nu este nici un buget care să mulţumească pe toată lumea. Trebuie să ne încadrăm în aceste deficite bugetare, în acest 7 şi un pic la sută. Evident că toţi miniştrii îşi doresc pentru ministerul pe care îl conduc cât mai mulţi bani de la buget. Nu se poate acest lucru pentru toată lumea. Este clar că trebuie să ajustăm din cheltuieli, din cheltuielile structurale ale ministerelor şi companiile care sunt ineficiente trebuie restructurate”, a explicat ministrul la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Totodată, ministrul a afirmat că anul acesta se va relua procedura de listare a pachetului minoritar de 15% din acţiunile Hidroelectrica, care a fost suspendată în 2020.

“Ea a fost suspendată anul trecut şi vrem să o continuăm şi să o finalizăm, pentru că Hidroelectrica este un jucător important pe piaţa energiei electrice, are nevoie de capitalizare pentru investiţii foarte mari care trebuie făcute în perioada imediat următoare şi listarea este o procedură clară de a atrage bani şi investitori serioşi în companie”, a mai spus Popescu.

Share.

Lasă un comentariu